Članovi Predsjedništva BiH održali sastanak s Redžepom Tajipom Erdoanom

Članovi Predsjedništva BiH održali su bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom u Antaliji

Povodom održanog sastanka članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdoğan), član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je rekao je u Antaliji, zajedno s kolegama u Predsjedništvu BiH, imao prijateljski i veoma sadržajan sastanak s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

“Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoanu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoanu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi.” kazao je Bećirović.

Član Predsjedništva BiH dodao je i da su poruke predsjednika Erdoana ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne.

“Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija. To je obostrani interes naših država i naroda i zato smo i razgovarali o nekim novim zajedničkim koracima koje ćemo realizirati u narednom razdoblju“- rekao je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*