Bez pobjede protiv Rudara: Fudbaleri Slobode remizirali u Kaknju

Fudbalski klub Sloboda danas je u okviru 16. kola Prve lige Federacije BiH igrao protiv ekipe Rudara iz Kakanja.

Prvu dobru šansu Slobda je imala u 16. minuti, kada je iz slobodnog udarca Delić pokušao postići pogodak, ali lopta odlazi preko gola. U 37. minuti Sloboda dolazi do prednosti. Dilaver postiže gol uz fenomenalnu astistenciju Kurtalića. U drugoj minuti sudijske nadoknade na ubačaj iz kornera Đafić postiže gol za izjednačenje.

Ekipe na odmor odlaze pri rezultatu 1:1. Odličnu šansu gosti su imali na samom otvaranju drugog poluvremena, ali Kalesić nije iskoristio svoju priliku.U 53. minuti Rudar postiže drugi pogodak, a loptu u gol plasira Hasanović. Dobru prilku za izjednačenje gosti su imali u 72. minuti preko Cvijanovića, međutim lopta odlazi daleko preko gola.

Za izjednačenje u 82. minuti Cvijanović asistira, a Dilaver postiže svoj drugi gol danas. Utakmica je završena rezulatom 2:2 Podsjećamo, Sloboda je prvi dio sezone završila ponijevši titulu jesenjeg prvaka. Iz 15 utakmica uzeli su ukupno 36 bodova.

U sljedećem kolu Sloboda gostuje NK Jedinstvu. Trenutno Sloboda ima 37 bodova i nalazi se na prvom mjestu na tabeli, dok Stupčanica ima 34 boda i druga je.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*