U dvije „gostujuće“ utakmice kuglaši Slobode ostvarili polovičan uspjeh

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 19. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Favoriti su ostvarili pobjede tako da na tabeli nije bilo promjena.

Ekipa Slobode je u subotu gostovala Adi u Gradišci i izgubila rezultatom 5,5:2,5. I ovaj put ekipa Slobode je na gostovanje otišla desetkovana bez 4 igrača koji su zbog povreda ili poslovnih obaveza nisu mogli putovati tako da se u ovoj utakmici i nije moglo očekivati mnogo. I pored toga ekipa je odigrala izuzetno dobru utakmicu najbolji u redovima Slobode su bili Samir Jogunčić sa 607 i Nermin Kasumović sa 591 oborenih čunjeva dok su kod domaćih najbolji bili Nemanja Galić sa 624 i Pavle paštar sa 6223 oborenih čunjeva.

Ekipa Slobode zbog zauzetosti kuglane u Domu kulture morala odgoditi utakmicu 18. kola sa Kozarom koja se trebala odigrati 12.03 u kuglani u Lukavcu ali zbog kvara na kuglani utakmica je odigrana u Brčkom. Ovo je u posljednje vrijeme veoma česta situacija što rukovodstvu kluba i igračima stvara ogromne probleme prevashodno finansijske ali i organizacijske jer igrati domaće utakmice ni u Lukavcu nije lako a kamoli u Brčkom. Kuglana u Lukavcu je na izdisaju i pitanje je dana kad će definitivno stati a obnova kuglane u Mejdanu ide izuzetno sporo pa se postavlja pitanje koliko će još biti snage i volje u ovakvim uslovima održavati klub a kamoli postizati neke zapaženije rezultate što i pored svih nedaća Kuglaški klub Sloboda ostvaruje.

U zaostaloj utakmici u Brčkom Sloboda je savladala Kozaru rezultatom 6:2 i učvrstila se na 5 mjestu premijerligaške tabele dok će Kozara do kraja prvenstva morati ostvariti još neku pobjedu da bi zadržali premijerligaški status. Sloboda je ovu utakmicu odigrala izuzetno dobro i ujednačeno tako da je 5 igrača bilo u 20 čunjeva ali bolji od ostalih je bio Samir Jogunčić sa 595 oborenih čunjeva dok je ekipa Kozare odigrala prilično lošu utakmicu a najbolji pojedinac im je bio Dragan Kulaš sa 581 oboreni čunj.

Sloboda u narednom kolu dočekuje Rudar iz Kaknja u kojoj kuglani i u kojem gradu još nije poznato.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*