Konkurs za najbolju digitalnu ramazansku fotografiju

Povodom mubarek mjeseca ramazana Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Aktiv vjeroučitelja Tuzla raspisuju:

Konkurs za najbolju digitalnu fotografiju

Tema fotografije: Ramazan u mom gradu

Fotografije se dostavljaju na mail adresu: fotokonkurs.ramazan@gmail.com do 31. marta 2024. godine.

Pravo prijave na konkurs imaju svi polaznici mekteba i učenici koji pohađaju islamsku vjeronauku u osnovnim i srednjim školama u Bosni i Hercegovini.

Jedan kandidat može prijaviti najviše dvije fotografije. Pri dostavi fotografije za konkurs potrebno je napisati: ime i prezime kandidata, kontakt broj telefona, mekteb odnosno školu koju pohađa, te ime muallima ili nastavnika/profesora islamske vjeronauke.

Za ukupno tri fotografije Medžlis Tuzla će dodijeliti novčane nagrade. Dvije najbolje fotografije će odabrati stručni žiri, a nagradu će dobiti i jedna fotografija s najviše glasova/lajkova na Facebook stranici Medžlisa Tuzla.

Rezultati Konkursa će biti objavljeni na službenoj stranici Medžlisa Tuzla, www.medzlistuzla.ba. Pobjednici će o mjestu i datumu uručenja nagrada biti naknadno obaviješteni.

Napomena:

Autorska prava za fotografiju moraju biti ispoštovana. Radovi za koje se utvrdi da su plagijat neće biti prihvaćeni. Minimalna veličina fotografije je 3MB a format jpeg. Fotografija može biti obrađena u okvirima osnovnih načela obrade fotografije, a intervencije poput grafičkog dizajna neće biti prihvaćene.

(medzlistuzla.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*