Premijer liga BiH u kuglanju: Sloboda kao domaćin u Brčkom poražena od Rudara iz Kaknja

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 20. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Posušje i dva Rudara Prijedor i Kakanj su ostvarili pobjede i osigurali prva 3 mjesta  koja ujedno vode u evropska takmičenja. Naredna dva kola će odlučiti hoće li Posušje odbaraniti titulu. U borbi za opstanak Borac je izgubio u Mostaru od već faktički otpisane ekipe Mostara  i ostank u Premijer ligi sveo na teoretske šanse. U posljednja dva kola moraju pobjediti obje utakmice i čekati da im se poklope rezultati ostalih ekipa.

Ekipa Slobode je i ovaj put svoju domaću utakmicu bila prmorana odigrati u Brčkom. Tokom sedmice igrači Slobode nisu mogli odraditi ni jedan  trening zbog kvara na kuglani u Lukavcu tako da se protiv izuzetno dobre ekipe Rudara iz Kaknja u ovakvoj situaciji i nije moglo očekivati više od časnog poraza. Gosti su slavili rezultatom 6:2 i ovom pobjedom obezbijedili izlazak na evropska takmičenja. Sloboda će na prvenstvenoj tabeli zauzeti 5 mjesto a kroz Finale kupa BiH će pokušati obezbijediti izlazak na evropska takmičenja.

Pobjeda gostiju nije bila tako lagana jer poslije prvog bloka na šestostaznoj kuglani u Brčkom bilo je 2:1 za Rudar i 37 čunjeva prednosti. U drugom bloku igrači Slobode su uspjeli okrenuti rezultat čak i povesti ali u posljednjem setu vidjeli smo nekoliko serija devetki igrača Rudara što im je donijelo zasluženu pobjedu. Čak 4 igrača Rudara su prešla cifru od 600 oborenih čunjeva a najbolji na utakmici je bio Amar Alagić sa 614 oborenih čunjeva dok je kod Slobode najbolji bio Nermin Kasumović sa 603 oborena čunja.

U narednom kolu Sloboda gostuje u Posušju.  

(Press kluba/RTV7)

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*