Richmond Park škola: Učenici o mentalnom zdravlju adolescenata

Učenici H3B odjeljenja Richmond Park škole u Tuzli za projekat “Građanin” odabrali su temu: Problem mentalnog zdravlja adolescenta. Ovu temu odabrali smo zbog stigme prisutne u društvu koja dovodi do širenja dezinformacija i poteškoća sa rješavanjem istih. 
Fokusirali smo se na adolescente iz razloga što stručnajci smatraju da je baš taj period najburniji i najbitniji za prevenciju mentalnih problema.
Kroz plan akcije smo uspjeli uraditi mnogo. A najviše smo se fokusirali na saradnju među učenicima kako naše, tako i drugih škola. U našoj školi održali smo prezentacije i radionice učenicima nižih razreda, a ostvarili smo saradnju i sa Građevinsko-geodetskom školom Tuzla. 
Ugostili smo učenike Umjetničkog smjera gdje smo zajednički odradili likovnu radionicu na temu: Mentalno zdravlje kod adolescenata. Učenici obje škole su se družili, razgovarali o problemima sa kojima se susreću i kroz likovnu radionicu barem malo skrenuli pažnju sa svakodnevnih školskih obaveza.
Ovaj vid aktivosti treba podstaći i druge škole da rade slične aktivnosti kako bi se učenici upoznavali, družili te razmjenjivali mišljenja i iskustva, saopštili su iz Richmond Park škole u Tuzli.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*