Mladi glumac upisao se u historiju i srušio rekord koji je John Travolta držao 45 godina

Timothee Chalamet proslavio se ulogom u drami “Call Me By Your Name” iz 2017. godine, a u razdoblju od samo sedam godina postao je najtraženiji mladi glumac u Hollywoodu.

Njegovi uspjesi nižu se jedan za drugim, a prema portalu Dexerto, Chalamet je upravo srušio rekord koji je prije njega držao samo jedan glumac.

Naime, zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima “Dune: Part Two”, koji je imao premijeru početkom mjeseca, i “Wonka”, koji je imao premijeru u decembru, Chalamet se u manje od osam mjeseci pojavio u dva blockbustera za redom.

Prije njega, to je uspjelo samo Johnu Travolti, najtraženijem glumcu 70-ih. Travolta se u decembru 1977. godine pojavio u svjetskom hitu “Groznica subotnje večeri”, a šest mjeseci kasnije igrao je glavnu ulogu u mjuziklu “Briljantin”, koji mnogi smatraju najboljim filmskim mjuziklom svih vremena.

“Groznica subotnje večeri” zaradila je preko 237 miliona dolara u kinima, dok je “Briljantin” zaradio više od 366 miliona dolara. Troškovi snimanja ova dva filma sveukupno su iznosili manje od deset miliona dolara.

Chalametov mjuzikl “Wonka” zaradio je 628 miliona dolara, dok je “Dune”, koji se još uvijek prikazuje u kinima, dosad zaradio 494 miliona dolara. Stručnjaci predviđaju da bi drugi dio Dine mogao dostići zaradu od milijardu dolara.

Nakon dva blockbustera za redom Chalamet trenutno glumi u biografskom filmu “A Complete Unknown”, baziranom na životu Boba Dylana.

klix.ba

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*