Još dva kola do kraja Premijer lige BiH: “Pobjeđuje li futsal?”

Dva su kola ostala do kraja Premijer futsal lige BiH, a jedino što je u ovom trenutku sigurno jeste da je KMF Radnik Md Shop prvak u regularnom tijeku takmičenja, Bijeljinci se nalaze na prvoj poziciji sa 38 osvojenih bodova, što je 7 više od drugoplasirane Sloge GVU.

U borbi za opstanak prava pometnja, nema više play outa. Prema tome poslednje dvije ekipe na ljestvici direktno ispadaju iz lige.

Jedan putnik u niži rang je već odavno poznat a to je “Brotnjo”. Čitlučani su dakle poslednji na tabeli sa samo 6 osvojenih bodova.

Tko će na kraju zauzeti to 8 mjesto na tabeli, koje garantuje mjesto u elitnom rangu i naredne sezone?

Pored Brotnja “matematički” mogu da ispadnu 4 ekipe. Ipak najviše pod nogama gori Slobodi Kompred te Borcu iz Banja Luke.

Sloboda Kompred u subotu dočekuje GFC Sarajevo, dok će Borac gostovati u Bijeljini. Upravo o toj utakmici se ovih dana najviše priča, da li će “pobijediti futsal” ili pak neka “viša sila”?

Često se na BH futsal sceni dešavaju kalkulisanja. Tim stvarima u futsalu ne bi trebalo da bude mjesta!

Mnogo više će se svakako znati nakon predstojećeg vikenda. Treba se nadati da će prvak odigrati utakmicu dostojnu jednog takvog sportskog kolektiva, ali naravno fer i korektno nadmetanje očekujemo i u Tuzli.

Sloboda Kompred će svakako ići na pobjedu u obje utakmice, nakon serije strašnih rezultata nemaju razloga za strah…

Borac je također uhvatio veoma važnu pobjedu nad Neimarima,ali!…

Radnik Md Shop Bijeljina te Mostar SG odigrati će ključnu ulogu u poslednja 2 kola,pred njima veliko pitanje? Odigrati časno ili “nagnuti se kako vjetar puše”.

(futsalbalkan.com/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*