20. Dani Mladih Tuzle: Sutra 103 premijera Pozorišta mladih Tuzle

U nedjelju, 24.3. i ponedjeljak, 25.3.2024. godine s početkom u 20.00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) biće premijerno izvedena predstava „Šuma Striborova“ u režiji Hene Trutović i Melise Smajić. Ovo je 103 premijera za 20 godina postojanja i kontinuiranog rada Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle.

Predstava ,,Šuma Striborova“ je rad polaznika grupe srednjeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle i nastala je na osnovu rediteljske eksplikacije učenika i profesora Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla po motivima  istoimenog teksta autorice Ivane Brlić – Mažuranić.

Ova priča je zapravo jedna vrsta podsjetnika  za roditelje i djecu o važnosti očuvanja dobrog odnosa između roditelja i djeteta, te priča o krizama, dilemama, nezahvalnosti, podrazumijevanju, sebičnosti, kajanju. Priča se kroz prikaz života samohrane majke Amelije, čime se ističe hrabrost majke spremne na sve kako bi njen sin, Rene, živio sretno. Uz podršku čarobnih, djece patuljaka iz šume, majka otkriva moguće rješenje nevolje u kojoj se zatekla njena porodica; obratiti se Striboru i zamoliti ga za pomoć. Da li će Rene ostati na strani majke ili svoje supruge? U predstavi igra 23 polaznika, a premijera predstave dio je programa „20. Dana Mladih Tuzle“ koji se realizuju od 3 – 31.3.2024. godine.

RTV7

2 0 komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*