Osmogodišnjak priprema uspon do baznog kampa na Mount Everestu u humanitarne svrhe

Osmogodišnji planinar iz Velike Britanije rekao je da je “uzbuđen” uoči uspona do baznog kampa na Mount Everestu sa svojom majkom, što čine kako bi prikupili novac za humanitarne svrhe.

Frankie McMillan redovito se penje po planinama s majkom Basijom otkako je bio malo dijete, a prošle je godine obavio dosad najveći pothvat – postao je najmlađi Britanac koji se popeo na planinu Olimp u Grčkoj.

Frankie se popeo na više od 500 planina i brda, uključujući planinu Scafell Pike kada su mu bile samo četiri godine.

Uoči svoje najnovije avanture, Frankie je rekao da je njegov uspon do baznog kampa na Everestu jedan korak na njegovom putovanju da se uspne na cijelu planinu.

“Želio bih oboriti rekord, biti najmlađa osoba u svijetu koja se ikada popela na vrh Everesta”, kazao je.

“To je oduvijek bio moj san, a sada želimo samo doći do baznog kampa. Znam da to nije vrh, no jednog ćemo dana biti ondje”.

Mladi planinar je rekao da se osjeća spremnim za svoj uspon.

Njegova majka, 40-godišnja Basia McMillan, kazala je da namjeravaju pješke prijeći više od 130 kilometara tijekom 12 dana.

“Malo sam nervozna, naravno, zbog visine, no ono što je važno razumjeti jest da to nije odluka koju smo donijeli iz vedra neba”, dodala je.

McMillan, planinarski vodič, nastavila je: “Potpuno sam svjesna rizika koje preuzimamo. Mjesecima sam istraživala temu, možda čak i godinama jer sam se sama penjala na velike visine pa imam iskustva u ovom području”.

Majka i sin su napravili stranicu na platformi za darivanje JustGiving i na kojoj žele prikupiti za dječju humanitarnu organizaciju Make-A-Wish UK.

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*