“Proljeće u Tuzli“, najavljen niz aktivnosti

Tuzla se iz godine u godinu nameće kao ozbiljna destinacija vrijedna posjete u svim godišnjim dobima. Ulaže se u gradsku infrastrukturu, izletišta oko grada, ali i manifestacije zabavnog karaktera koje privlače posjetioce i kreiraju opću pozitivnu atmosferu u gradu.

„Proljeće u Tuzli“ će Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i partnerska kompanija Bingo Group organizirati od 10. aprila do 20. maja, uz podršku javnih ustanova i javno-komunalnih preduzeća.

Na Trgu slobode, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo će biti postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, a koji privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje i regiona.

Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovog proljeća, jer će se u dane vikenda pretvarati u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici, pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda.

Program će podrazumijevati i zabavne sadržaje za najmlađe kako na Trgu slobode tako i u Gradskom parku, gdje će animatori, mađioničari, srednjovjekovne viteške igre i maskote izmamiti osmijehe na lica mališana.

Trg slobode će ponovo ugostiti i Tuzlanske dane piva (10. do 12. maja), koji će biti praćeni koncertima Nene Belana & Fiumensa (10. maja), Tropico benda (11. maja) i Šejle Zonić (12. maja), dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.

Ovakvim sadržajima obogaćujemo turističku ponudu našeg grada tokom cijele godine i pripremamo se za što uspješniju ovogodišnju ljetnu sezonu!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*