Sarajevo zablistalo na Tušnju i do vrha napunilo mrežu Tuzla Cityja

Nogometaši Sarajeva su u 24. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine pobijedili sastav Tuzla Cityja na gostovanju rezultatom 5:1 i tako se vratili u borbu za plasman u evropska takmičenja.Sarajevo je u ovaj susret ušlo oslabljeno za neigranje Renana Oliveire i Ajdina Hasića koji su kartonirani, a uoči početka utakmice se povrijedio i Marin Aničić te ga je zamijenio Nidal Čelik koji je neplanirano “upao” u prvih jedanaest i svoj posao odradio na kvalitetan način.

Bordo sastavu je pogodovao poraz Sloge u gostima kod Igmana u Konjicu rezultatom 2:0 pa se tako koševski ligaš u potpunosti vratio u borbu za plasman u Evropu.

Prvi su zaprijetili gostujući nogometaši i to preko Kyeremeha čiji je udarac iz treće minute otišao pored gola Lolića da bi se inicijativa Bordo tima isplatila u 18. minuti susreta kada je Hamza Čataković na asistenciju Francisa Kyeremeha postigao vodeći gol za goste. Devet minuta kasnije nova sjajna šansa za gostujući sastav. Beganović je ubacio s desne strane, ali Čatakovićev udarac glavom odlazi pored gola Lolića.

U 34. minuti susreta Irfan Hadžić je postigao gol za izjednačenje rezultata, no on je poništen zbog nedozvoljene pozicije da bi pet minuta kasnije Francis Kyeremeh propustio realizovati odličnu šansu te je ostalo 1:0. Sarajevo je udvostručilo prednost u 44. minuti susreta. Nakon udarca iz ugla ponovo je na pravom mjestu bio Čataković koji je pogodio glavom i postavio konačan rezultat prvog dijela. ‚

Svega tri minute u nastavku su bile dovoljne Sarajevu da ponovo zaprijeti i to još jednom preko danas odličnog Kyeremeha čiji je udarac izblokiran da bi Tuzlaci nakon toga odigrali sjajan kontranapad i preko Mirzada Mehanovića smanjili prednost gostiju. U 59. minuti Sarajevo je postiglo i treći gol. Hamza Čataković se majstorski izborio za poziciju i lijevom nogom fantastično pogodio gol Lolića.

Na sljedeće uzbuđenje se čekalo do 64. minute susreta kada Anđušić nije uspio pogoditi mrežu Lolića da bi isti igrač devet minuta kasnije bio mnogo uspješniji te je pogodio nakon asistencije Harisa Duljevića koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije. Do kraja je Sarajevo uspjelo postići i peti gol i to preko Eldara Mehmedovića pa je susret okončan ubjedljivom pobjedom izabranika Simona Rožmana.

Sarajevo je i dalje peto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, bod manje od četvrte Sloge i dva od trećeplasiranog Veleža dok je Tuzla City deseta sa 23 boda. U sljedećem kolu Tuzla City će gostovati kod ekipe Posušja dok će Sarajevo na svom terenu dočekati sastav Igmana iz Konjica.

(Klix.ba)

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*