Rezultati 9. međunarodnog karate turnira “BiH Valentinovo 2024.”

U subotu je u organizaciji Karate kluba “Do” Tuzla u SKPC Mejdan održan tredicionalni međunarodni karate turnir “9.BiH Valentino”, na kojem je nastupilo 550 takmičarki i takmičarka iz sedam evropskih zemalja. Kao i svake godine turnir je održan na najvišem nivou, gdje su rađene sve kategorije od dječije do seniorske.

U oficijelnom dijelu otvaranja turnira dodijeljene su nagrade svim takmičarima KK Do za ostvarene rezultate u 2023.godini kao i institucijama i pojedincima za doprinos razvoju kluba i karatea u cjelini. Posebna priznanja dodijeljena su bratu i sestri Sandru i Stefani Krešić koji su ostvarili vrhunske rezultate sa osvojene po dvije svjetske medalje na svjetskim ligama u 2023.godini, radi čega su proglašeni najuspješnijim seniorima Tuzlanskog kantona.

Najinteresantniji trenutak je bio kada se radila kategorija Seniori Open, gdje su dodijeljene i novčane nagrade za po četiri takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Sistem bodovanja plasmana klubova je olimpijski, te je u ukupnom plasmanu Karate klub Do bio je prvi sa osvojenih 17 zlatnih medalja, ali u duhu dobrog domaćina konkurenciju su dopustuli gostima, te su prva tri kluba bili i osvojili pehare najuspješnijih:

1. KK Sampioni Banja Koviljaca 7 zlatnih medalja

2.KK Salines Tuzla 6 zlatnih medalja

3.KKCatra Banja Luka 6 zlatnih medalja

Najuspjesnija seniorka Open kategorija Ilma Rahmanović KK Ilidža Sarajevo. Najuspješniji senior Open Novicki Aleksandar KK Šampioni Bijeljina. Najuspješniji takmičari turnira su:

1.Žene  Hasanović Ajla KK Bosna Kalesija

2.Muškarci Mulatbasic Ayan KK Rudar Slovenija

Iz tuzlanskog kluba se zahvaljuju Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu za kulturu i sport FBiH, Ministarstavu kulture, sporta i mladih TK, Gradskoj upravi Tuzla, kao i mnogobrojnim sponzorima na pomoci u organizaciji turnira.

(Pres kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*