Izraelska delegacija predala Hamasu prijedlog za primirje

Izraelska delegacija predala je Hamasu novi prijedlog za primirje u Pojasu Gaze, preko posrednika u Kairu, saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netanjahua.

“Izrael očekuje od posrednika da sprovedu brzu akciju u vezi sa Hamasom kako bi se pregovori pomjerili ka dogovoru. Izrael nastavlja da ulaže sve neophodne napore sa ciljem oslobađanja talaca od Hamasa i njihovog povratka u zemlju”, navedeno je u saopštenju.

Iz kancelarije ističu da će se izraelska pregovaračka delegacija, u kojoj su predstavnici Mosada, Bezbjednosne agencije Izraela i Odbrambenih snaga Izraela, vratiti u Kairo danas, nakon zaključka u vezi sa dodatnim intenzivnim krugom pregovora.

Radio-stanica “Kan” objavila je da je izraelska strana predočila posrednicima tokom konsultacija u Kairu dopunjen i fleksibilniji stav u vezi sa povratkom stanovništva na sjever Gaze, kako bi se moglo napredovati ka oslobađanju talaca, te da čeka odgovor Hamasa.

U izvještaju se napominje da bi se pregovorima u Kairu mogli pridružiti direktor Mosada David Barnea i direktor Bezbjednosne agencije Izraela, ukoliko Tel Aviv dobije pozitivan odgovor od Hamasa, prenio je Tas.

bhrt

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*