(Video) UNHCR BiH u Tuzli podržao niz značajnih projekata

UNHCR BiH u okviru projekta socijalne kohezije u Tuzli, odnosno projekta UNHCR-a BiH podrške lokalnim zajednicama u BiH koje su prihvatile ljude u pokretu, tražitelje azila te osobe pod medjunarodnom zaštitom, našem gradu dodijelio je nekoliko značajnih donacija .

Jedan od projekata kojim je UNHC uljepšao grad Tuzlu su dva autobuska stajališta koja se nedavno postavljena u MZ Solina.  

UNHCR BiH je odlučio podržati Kantonalni Crveni križ, u nabavci opreme i potrepština za mobilne timove u Tuzli, Banovićima, Čeliću, Kalesiji i Sapni. Njima su uručene značajne donacije koje će pomoći osobama u pokretu, odnosno migrantima.

Donacija UNHCR-a pristigla  tuzlanskom  Udruženju “Zemlja djece”. Nabavka čajne kuhinje i kompjutera poboljšat će njihove uslove rada.

Kroz ovaj projekat društvene kohezije, Kući Puž osigurano je novo i potpuno opremljeno mjesto za skladištenje i pripremu hrane za korisnika ovog smještaja.

Pravni fakultet UNTZ je dobio donaciju UNHCR-a. Radi se o 3 velika televizora, projektoru i kompjjuteru, i jednoj konferencijskoj kameri. Donacija će znatno poboljšati uslove studiranja i rada na ovom fakulktetu.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet je opremio kabinet profesionalnih vještina.

Prije dvije godine fakultet za tjelesni odgoj I sport se aktivno uključio u kreiranje aktivnosti koje doprinose socijalnoj inkluziji u kontekstu mješanih migracija. Doniranom opremom  su zahvalni I na ovom fakultetu.

Udruženje „Kuća Plamena Mira“ dobila je rasvjetnu i audio opremu, nakon što je oluja oštetila krov i uništila dio pozorišne rasvjete i audio opreme.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*