Britanski specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Stuart Peach u posjeti BiH

Britanski specijalni izaslanik za Zapadni Balkan lord Stuart Peach boraviće danas i sutra u Bosni i Hercegovinu što je, kako je navedeno iz Ambasade Velike Britanije u BiH, pokazatelj kontinuirane posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva sigurnosti, stabilnosti i prosperitetu zemlje.  

Tokom posjete, lord Peach će se susresti sa nizom sagovornika kako bi razgovarali o ekonomskim, političkim i sigurnosnim pitanjima.

Pokazujući centralni značaj sigurnog okruženja, ključnog za širi društveni i ekonomski razvoj, lord Peach će se susresti i sa onima koji pružaju podršku sigurnosti širom zemlje.

Ističući posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva obnovljivim izvorima energije i zelenoj tranziciji Bosne i Hercegovine, pridružiće se lokalnim ekspertima i zvaničnicima u diskusiji o potencijalu za veći napredak ka zelenoj budućnosti.

Lord Peach takođe planira susret sa ratnim veteranima iz tri bivše vojske koje su se borile u Bosni i Hercegovini. Oni rade na izgradnji većeg razumijevanja između zajednica i podršci procesu pomirenja širom zemlje, navodi se u saopćenju. 

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*