Porezna uprava FBiH: U Tuzli javna prodaja zaplijenjenih objekata, vozila, bijele tehnike…

Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Tuzla organizuje prodaju zaplijenjene imovine radi namirenja dužnih poreznih obaveza putem javne aukcije i direktne prodaje.

Javna aukcija i direktna prodaja će se održati 23.04.2015. godine u 10 i 11 sati u zgradi Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla (Rudarska 72).

Putem direktne prodaje prodavat će se zaplijenjena imovina: alati, poslovne zgrade, zemljišne parcele, radionice, putnička i teretna motorna vozila, razne mašine, sanitarije, tehnička oprema i drugo.

U zavisnosti od vrste dugovanja po osnovu javnih prihoda, koje porezni obveznici dužnici nisu izmirili u propisanim rokovima, finansijska sredstava koji se ostvare od javne prodaje zaplijenjene imovine uplatit će se Federalnom zavodu PIO/MIO, Federalnom zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, Federalnom zavodu za zapošljavanje i u budžet i drugim potražiocima.

Spisak koji uključuje nekoliko stotitna artikala i vrsta roba  koje će biti dio javne prodaje je širok,a možete ga pogledati na web stranici Porezne uprave.

(Tuzlainfo/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*