Džordžu Lukasu počasna “Zlatna palma” za životno djelo

Legendarni režiser, scenarista i producent Džordž Lukas primiće počasnu “Zlatnu palmu” za životno djelo 25. maja na ceremoniji zatvaranja Filmskog festivala u Kanu, saopštili su organizatori.

Organizatori Festivala saopštili su da im je zadovoljstvo što mogu da odaju počast jednoj od najvećih figura moderne kinematografije, čovjeku sa izuzetnom karijerom, koji spaja sjajnu zabavu sa inovacijama, mitologijom, savremenošću, sinefilijom i tehnologijom.

“Pri samom pominjanju njegovog imena, cijela sekcija sedme umjetnosti se upali i možete da čujete nekoliko nezaboravnih nota DŽona Vilijamsa. Nerazdvojan sa sagama `Indijana DŽouns` i `Ratovi zvijezda`, DŽordž Lukas je zauvijek dao blokbasteru ilustratorsku istoriju, a publici širom svijeta zadovoljstvo bez konkurencije”, objavljeno je na internet stranici kanskog festivala.

“Veoma sam počastvovan zbog ovog posebnog priznanja, koje mi mnogo znači”, rekao je Lukas.

Lukas je izjavio da je Filmski festival u Kanu oduvijek zauzimao posebno mjesto u njegovom srcu i da je od prvog prikazivanja njegovog filma na ovoj manifestaciji dolazio u Kan u raznim prilikama kao režiser, scenarista ili producent.

Holivudski sineasta, koji u maju puni 80 godina, tako ulazi u društvo laureata ove nagrade, među kojim su Harison Ford, Majkl Daglas, Tom Kruz, DŽodi Foster.

Festival u Kanu počinje 14. maja, a otvoriće ga film Kventina Dupjua “Drugi čin”, dok će publika imati prilike da vidi i dugoočekivano ostvarenje Frensisa Forda Kopole “Megalopolis”, velikog reditelja za čiju karijeru se vezuju i Lukasovi počeci. 

(BHRT/RTV7)

Jedan komentar

  1. I really like what you guys are up too. Such clever work and exposure! Keep up the terrific works guys I've included you guys to my personal blogroll.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*