U Bosni i Hercegovini u martu prvi put registrovana 9.023 vozila

U Bosni i Hercegovini su u martu prvi put registrovana 9.023 vozila, što je više za 15,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok se od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila 16,2 odsto odnosi na nova.

Ako se posmatraju prvi put registrovana nova vozila, procentualno je najviše registrovanih putničkih automobila, i to 51,8 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U martu, od ukupnog broja prvi put registrovanih novih vozila, 52,1 odsto su ih registrovala fizička lica, a u kategoriji novi putnički automobili najveće procentualno učešće imaju oni koji kao pogonsko gorivo koriste benzin – 48,5 odsto.

Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila najzastupljenija su putnička vozila – 74,6 odsto, zatim kamioni 7,4 odsto, motocikli 4,3 odsto, prikolice 3,6 odsto, poluprikolice i mopedi 1,5 odsto, drumski tegljači 1,3 odsto, specijalna vozila 0,9 odsto, dok je najmanje autobusa 0,5 odsto.

Kategorija ostalo učestvuje sa 4,4 odsto registrovanih motornih vozila u odnosu na ukupan broj registrovanih vozila.

(BHRT/RTV7)

3 0 komentara

  1. Beta adrenergic blockers and central alpha agonists lower PRA secretion and often produce a false positive ARR in patients with essential hypertension where to buy cialis

  2. Wow, marvelous weblog format! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The whole look
    of your site is wonderful, as smartly as the content
    material! You can see similar here sklep internetowy

  3. Rattling superb visual appeal on this web site, I'd value it 10 10.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*