(Video) Međunarodni dan djece uključene u život i rad na ulici: Fokus na radu sa roditeljima i podršci djeci u obrazovnom sistemu

Međunarodni dan djece uključene u život i rad na ulici ustanovljen je 2011. godine od strane Konzorcijuma za djecu ulice, vodeće međunarodne mreže posvećene realizaciji prava djece uključene u život i rad na ulici širom svijeta. Od tada se ovaj dan obilježava svakog 12. aprila. Udruženje „Zemlja djece u BiH“ je nevladina organizacija osnovana 1995. godine, čiji je osnovni cilj upravo ostvarivanje prava djeteta u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Konvencijom o pravima djeteta UN. Zato je naša gošća ovog 12. aprila bila socijalna pedagogica pomenutog tuzlanskog Udruženja Medina Gračić.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to seek out somebody with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that is wanted on the internet, somebody with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*