Tuzla City do zlata vrijedna tri boda, nesvakidašnji pogodak Mehanovića obilježio meč

U prvom meču 26. kola Wwin lige naše zemlje snage su odmjerili Tuzla City i Široki Brijeg, a do pobjede i velika tri boda u borbi za ostanak su stigli domaći fudbaleri.

Domaći prvi prijete, šutirao je Mehanović, ali otišlo je to preko gola. U 16. minuti Mamić šutira glavom, ide to daleko pored gola Tuzlaka. U 22. minuti gosti prijete preko Kpana, ostaje 0:0.

Dvije minute kasnije opet u šansi Mamić, ali golman Tuzle City Abdulahović dobro brani.

U 28. minuti su poveli domaći na nesvakidašnji način. Mirzad Mehanović je oduzeo loptu igračima Širokog koji su bili neoprezni, šutirao sa nekih 45 metara i matirao golmana Tomića koji se ovom potezu nije nadao, kao i niko drugi na stadionu.

Pokušava nakon toga Delimeđac, no golman Tomić brani. U 41. minuti sjajan udarac Prusine, lopta udara u prečku i odbija se prema mišljenju sudija od linije. Svakako sporan momenat, a gosti su bili mišljenja da je lopta prešla gol liniju. Tako se čini i nakon usporenog snimka spornog momenta.

Nije tako mislio sudija Petrović, ali u 44. minuti pogodak za goste. Ove polusezone sjajni Kuprešak šutira, lopta pogađa Bihorca i vara Abdulahovića za 1:1.

U nastavku bez puno uzbuđenja. Domaći su tražili tri boda, gosti vjerovatno bili zadovoljni i remijem,a u 61. minuti veliku šansu je imao Pantelić, no Prusina spašava svoj tim.

U 70. minuti novi momenat na koji su domaći imali mnogo prigovora. Mehanović je pao nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju, a sudija Petrović pokazuje na bijelu tačku. Loptu uzima Nukić i to je 2:1, ali vrijedit će pogledat ovaj momenat.

Domaći su nakon toga bili aktivniji, željeli su treći pogodak kako bi sve riješili.

Do kraja su ga i postigli i to preko Karjaševića koji je pogodio duboko u sudijskoj nadoknadi vremena. Tuzla City sada ima 27 bodova i dolazi do osme pozicije, dok je Široki Brijeg sigurna na sedmom mjestu sa 32 osvojena boda. 

U narednom kolu Tuzla City gostuje kod GOŠK-a, dok Široki Brijeg dočekuje Igman u Čitluku.

(sportsport.ba/RTV7)

Jedan komentar

  1. Amazing blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I'm planning to start my own site soon but I'm a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm completely confused .. Any ideas? Thank you!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*