Intenziviraju se sukobi širom Zapadne obale: Izraelski doseljenici otvorili vatru na Palestince

Najmanje šest Palestinaca je povrijeđeno, od kojih je jedan u kritičnom stanju, nakon što je upucan u glavu, usljed sukoba s izraelskim doseljenicima u selu al-Mughayyir na Zapadnoj obali.Do pojačanog sukoba je došlo nakon što je danas pronađeno tijelo izraelskog tinejdžera, koji je ranije nestao dok je čuvao ovce. IDF tvrdi da je 14-godišnji Benjamin Achimeir ubijen u terorističkom napadu, a policijski pretresi su izazvali buru i nerede.

Snimak koji se širi društvenim mrežama prikazuje da su doseljenici otvorili vatru u pravcu Palestinaca uz gađanje kamenjem, no scene su eksplicitne i osjetljive.

Palestinska novinska agencija Wafa izvještava da je pet Palestinaca pogođeno vatrenim oružjem u donje ektremitete, dok je jedan teško ranjen u glavu.

Doseljenici su, također, zapalili jednu kuću, kao i vatrogasno vozilo koje je došlo zajedno sa vatrogascima da pokušaju ugasiti požar.

Sukobi se intenziviraju širom Zapadne obale, a svemu je prethodilo i jučerašnje ubijanje jednog Palestinca i ranjavanje na desetine drugih.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*