Kuglaši Slobode nisu uspjeli izboriti Evropu

Proteklog vikenda  odigrana je završnica Kupa BiH u kuglanju. Domaćin turnira je bilo Sarajevo a turnie se održao  kuglani na  Zetri. Na finalnom turniru nastupale su 4 ekipe: Ada Banja Luka, Rudar Prijedor, Posušje i Sloboda Tuzla

Turnir je počeo počeo u subotu u 10:30h, svečanim otvaranjem gdje je ekipi Posušja dodjeljen pehar za prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24. Nakon toga odigrana je prva polufinalna utakmica a Ada je bila bolja od Slobode rezultatom 5-3. Druga polufinalna utakmica između Posušja i Rudara iz Prijedora je završila istim rezultatom. Ekipa Ade je pobjedom protiv Slobode obebjedila nastup na NBC Pokalu koji se održava u Apatinu. U nedelju od 10 časova u utakmici za treće mjesto snage su odmjerili Rudar iz Prijedora i Sloboda iz Tuzle a prijedorčani su slavili rezultatom 5-3 i osvojili pehar i bronzanu medalju. Da su unazad nekoliko godina najbolja ekipa, kuglaši Posušja su to dokazali i na ovom dvodnevnom turniru te pobjedom protiv ekipe Ade osvojili duplu krunu.

Kuglaši Slobode su učešćem na finalnom turniru Kupa BiH za vršili ekipne nastupe. Do kraja ssezone ostaje još da odigraju nekoliko pojedinačnih turnira i pojedinačno prvenstvo BiH na koje se plasirao Samir Jogunčić  koje se igra krajem aprila u Međugorju. Porazom od Ade u polufinalu Kupa BiH Sloboda nije uspjela izboriti izlazak u Evropska takmičenja ali s obzirom na cjelokupnu situaciju, problemima prilikom organizovanja trenažnog procesa (kuglana u Lukavcu je često pokvarena sto je onemogučilo redovno treniranje), povrede igrača (Senad Jogunčić najbolji igrač u jesenjem dijelu je zbog povrede propustio drugi dio sezone)  realno nešto više od 4 mjesta u Kupu BiH i 5. mjesta u Prvenstvu BiH je teško bilo i za očekivati.

Iz kluba apeluju na sve nadležne institucije (Grad Tuzla, Kanton, SKPC Mejdan i sve ostale) da što prije adaptiraju kuglanu u SKPC Mejdan jer uslovi u kojima Kuglaški klub Sloboda radi i egzistira su katastrofalni i upitno je koliko se još može izdržati ovakav način egzistiranja.

(Press kluba/RTV7)

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*