(VIDEO) Prof.dr. Banka Antić Štauber o Rehabilitacijskom vrtu „Diana“ i programu psihosocijalne rehabilitacije

U Tuzli je početkom pandemije Covida-19, zaživio Rehabilitacijski vrt „Diana“ koji je osmišljen je kao vid hortikulturalne terapije. Vrti pripada Udruženju „Snaga žene“. Smješten je na parceli veličine oko 5000 m2 poljoprivrednog zemljišta.

U srcu vrta nalazi se mala drvena kuća, plastenik za sadnju povrća, voćnjak različitih autohtonih sorti, a slušajući želje korisnica, lagano su nicale male oaze više vrsta ljekovitog bilja, koje se koriste za proizvodnju čajeva.

Čajevi koje proizvode žene su zanimljivog dizajna i imena, „trave za opuštanje“ ili „trave za lakše disanje“, pod markicom „Zelena mreža“.

Čajeve koje proizvedu članice Udruženja Snaga žene, prepoznat ćete tako što sitnim slovima na etiketama piše da ih prave žene kroz program psihosocijalne rehabilitacije u Tuzli, a nakon teških ratnih trauma koje su preživjele.

O toj temi kao i o ostalim aktuelnostima i radu udruženja, govorimo sa prof.dr. Bankom Antić Štauber, predsjednicom Udruženja Snaga žene u Tuzli.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. Its like you read my mind You appear to know a lot about this like you wrote the book in it or something I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit but instead of that this is fantastic blog An excellent read I will certainly be back

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*