U Bosni i Hercegovini se i danas glasa za Hrvatski sabor

U Bosni i Hercegovini i danas se glasuje za parlamentarne izbore u Hrvatskoj i sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme u 7.00 sati, i izlaznost je za sada dobra potvrdio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

“Izlaznost je za sada dobra, državljani Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini koriste aktivno biračko pravo i odazvali su se na izbore”, rekao je konzul, dodavši kako su birači prepoznali trud koji je Republika Hrvatska uložila kako bi svi mogli doći i glasovati i iskoristiti svoje biračko pravo.

Izborni proces u svim diplomatsko konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH protječe bez incidenata i u najboljem redu, naveo je Babić dodavši kako nema velikih gužvi na biralištima.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz 11. izborne jedinice.

Osim u Mostaru, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, pet u Vitezu, a četiri u Livnu i Orašju.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Aktivno se nisu morali registrirati birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste.

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj otvorena su dva dana, 16. i 17. travnja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*