U pretresu u Tuzli pronađeno oko 12 kg opojne droge i vatreno oružje, jedno lice lišeno slobode

Dana, 16.04.2024.godine, na dvije lokacije u gradu Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP TK – Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, su poduzimajući operativno taktičke radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice vlasništvo Z.S., rođen 1970.godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađena je veća količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i to oko 9 kg bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin i oko 3 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa, kao i vatreno oružje – pištolj Brevete sa pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške od kojih je na jednoj montirana optika, te 160 metaka različitog kalibra.

Nakon kriminalističke obrade, licu Z.S. je oduzeta sloboda, te će isti uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog operativnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, a sve u cilju unapređenja opšteg stanja sigurnosti.

MUP TK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*