Gradonačelnik Lugavić: Budimo posvećeni očuvanju prirode

Dan planete Zemlje, 22. april, pruža nam priliku da se zajedno osvrnemo na važnost očuvanja prirode i podizanja svijesti o potrebama naše planete, a Grad Tuzla ponosi se prirodnim ljepotama i bogatstvom šumskih područja.

Tim povodom se oglasio gradonačelnik Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, koji navodi:

U ime Grada, želim izraziti našu posvećenost očuvanju prirodnih resursa i brigu o okolini. Nastojimo osigurati zdravije okruženje za sve građane, kao i za buduće generacije, kroz organizaciju i učestvovanje u akcijama sadnje novih sadnica, pošumljavanja i poribljavanja. Danas je Grad Tuzla dao doprinos obilježavanju 22. aprila, sadnjom ukrasnih grmova u Centralnom parku u pojasu koji se graniči sa sjevernom saobraćajnicom, stvarajući zaštitni zeleni pojas. Nastavit ćemo s ozelenjavanjem pojasa ove saobraćajnice, kao i drugih područja grada, i u narednom periodu.

Zato na ovaj Dan planete Zemlje pozivamo sve građanke i građane Tuzle da nam se pridruže u našim nastojanjima da očuvamo okoliš koji nas okružuje. Bez obzira da li je to učestvovanje u akcijama sadnje, recikliranja ili jednostavno čuvanja svog okoliša, jer svaki vaš doprinos je dragocjen. Također, želimo podsjetiti građane da budu oprezni prilikom boravka u prirodi i da vode računa o mogućim uzrocima požara, da ne ostavljaju neugašene opuške, vatru i sl. Preventivno djelovanje je važno kako u sprečavanju požara tako i drugih sličnih potencijalno opasnih situacija.

Neka današnji dan bude podsjetnik na važnost očuvanja naše planete Zemlje te poticaj da nastavimo čuvati i njegovati prirodu koja nas okružuje. Iskoristimo ovu priliku i razmislimo o posljedicama našeg djelovanja te što možemo učiniti kako bismo ih ublažili ili spriječili.

(Tuzlainfo)

Jedan komentar

  1. Life's journey is more delightful with your blog as the guide. Thank you for leading us to happy places!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*