U Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) ove sedmice su zabilježene najobilnije padavine u posljednjih 75 godina ( Stringer - Anadolu Agency )

UAE: Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) izdvojili su 544 miliona dolara za obnovu kuća oštećenih u oluji koja je tokom protekle sedmice zahvatila tu državu.

“Izvukli smo pouke u rješavanju problema sa jakom kišom”, rekao je premijer Emirata Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum nakon sastanka administracije.

Prije više od sedam dana Emirate je zahvatilo nevrijeme bez presedana zbog čega su ulice pretvorene u rijeke, a pod ogromnom količinom vode našao se i jedan od najprometnijih aerodroma na svijetu u Dubaiju.

U jakom nevremenu koje je najteže u istoriji UAE poginule su najmanje četiri osobe, uključujući tri radnika sa Filipina i jednog državljanina Emirata. UAE nije objavila zvanične podatke o broju poginulih.

Oluja je prvo zahvatila Oman 4. aprila kada je poginula najmanje 21 osoba. Nevrijeme je potom krenulo ka UAE gdje je pala ogromna količina kiše, odnosno dvogodišnji prosjek.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*