Svi klubovi dobili licencu za nastup u bh. ligi, trio ostao bez dozvole za Evropu

Prvostepena komisija za licenciranje klubova danas je održala sjednicu u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje se odlučivalo o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Wwin ligi Bosne i Hercegovine i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2024/2025.

Svi klubovi koji se trenutno takmiče u elitnom rangu bh. nogometa dobili su licencu za nastup u Wwin ligi BiH i naredne sezone. Međutim, to nije slučaj za evropska takmičenja.

Licencu za učešće u takmičenjima Wwin lige BiH su dobili: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac Banja Luka, HŠK Zrinjski Mostar, FK Tuzla City, FK Željezničar Sarajevo, FK Velež Mostar, HŠK Posušje, FK Zvijezda 09 Bijeljina, FK Igman Konjic, FK Sloga Doboj i NK GOŠK Gabela.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac Banja Luka, HŠK Zrinjski Mostar, FK Tuzla City, FK Željezničar Sarajevo, FK Velež Mostar, HŠK Posušje i FK Sloga Doboj.

Licencu za nastup u Evropi NISU dobili: FK Igman Konjic, FK Zvijezda 09 i NK GOŠK Gabela.

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2024/25 dobio je SFK 2000 Sarajevo.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH (Wwin ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NFS BiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*