Inzko posjetio Vladu Tuzlanskog kantona

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko posjetio je danas Vladu Tuzlanskog kantona.

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu Inzko se susreo s premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem.

Bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u Vladi TK, o aktivnostima koje je provela nova Vlada u protekla dva mjeseca, te o projektima koji se realiziraju otkako je nova Vlada na čelu kantona.

– Prije svega želim da se zahvalim Visokom predstavniku Inzku što je ukazao čast i danas posjetio Vladu TK. Imali smo jedan važan sastanak, prilikom kojeg smo otvorili puno tema, od privrede, budžeta, zdravstva, trgovine, turizma i saobraćaja – izjavio je premijer Gutić, te poručio da se nada, da će današnja posjeta imati i određene konkretne efekte, te najavio da bi u oblasti poljoprivrede mogli uslijediti pozitivni pomaci.

– Vidim da je nova Vlada preuzela dosta tereta i problema iz prošlosti, ali također vidim da ova Vlada ima volju da riješi svaki problem posebno, korak po korak i da se izađe iz loše situacije, te da se okrene novo poglavlje u TK – naglasio je  Inzko.

Visoki predstavnik u BiH je istakao da osim problema, TK ima i nekih pozitivnih razvoja i pomaka, prvenstveno kada je Međunarodni aerodrom u Tuzli.

– Međunarodni aerodrom u Tuzli je jedna uspješna priča, jer posluje pozitivno i u narednom period Vlada će sve manje sredstava izdvajati iz svog budžeta, a uz to aerodrome je najavio da će zapošljavati nove ljude – istakao je Inzko.

On je poručio i da se treba riješiti pitanje vojne imovine.
Razgovarano je i o komparativnim prednostima kantona, pogotovo položaj Tuzle, plasiranje poljoprivrednih produkata u Evropu.

– Tuzla bi mogla ponovo biti centar industrije, turizma, zatim imate kliniku koja je brend u regiji – podvukao je Inzko.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*