BHRT donio odluku o privremenom uskraćivanju usluga prema RTVFBiH

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u na dan 6. svibnja ove godine iznose 1.590.971,69, dok dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50 KM.

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) donio je odluku da od srijede, 8. svibnja ove godine, od 6.00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH (RTVFBiH).

Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počevši od prosinca 2023. godine do 6.  svibnja ove godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po toj osnovina dan 6.  svibnja ove godine iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50 KM.

Ova odluka se odnosi na sve usluge izuzev pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, te usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju daljnju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

– Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora s menadžmentom RTVFBiH, bili smo prinuđeni donijeti odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obveza nisu imali efekta. U slučaju izmirenja obveza, privremene mjere će biti stavljene van snage – navodi Poslovodni odbor BHRT u priopćenju za javnost.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*