Gradonačelnik Lugavić podržao 10. Memorijalni turnir “Srđan Aleksić” u Tuzli

U organizaciji Udruženja građana “Radničke sportske igre” Tuzla, danas je održan 10. Memorijalni turnir “Srđan Aleksić”, posvećen heroju iz Trebinja koji je život izgubio braneći prijatelja Bošnjaka tokom ratnih dešavanja 1993. godine.u BiH.

Otvarajući turnir, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, istakao je značaj ove sportske manifestacije. Organizacijom ovog događaja, sjećamo se Srđana Aleksića, mladog čovjeka koji je ubijen spašavajući prijatelja. Podstičemo priču o hrabrom djelu Srđana Aleksića i na ovaj način djeci prenosimo poruku da nikada ne treba praviti razliku među ljudima po bilo kojem osnovu.

Turnir je okupio više od 240 djece iz 11 škola fudbala iz BiH, Srbije i Hrvatske, a odigrao se na terenu gradskog stadiona “Tušanj” u Tuzli za dvije generacije, 2013. i 2016. godišta.

Osim takmičarskog, turnir je imao i prijateljski karakter, te su za najuspješnije ekipe i pojedince obezbijeđeni pehari i medalje. Gradonačelniku Lugaviću je uručena zahvalnica za doprinos i podršku ovoj manifestaciji, koja je osim sportskog, imala i snažan simbolički značaj. Baš kao i prethodnih godina, ovaj turnir bio je zasnovan na međusobnom druženju i sklapanju novih prijateljstava.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*