Održana promocija romana „Meliha“

U Američkom kutku Biblioteke „Derviš Sušić“ predstavljeno jedanaesto po redu književno djelo autora Mirsada Mustafića, roman „Meliha“. O knjizi u kojoj autor govori o stradanju zavičaja, sudbini i martiriju naroda nad kojim je počinjen genocid, govorili su promotori, prof.dr.Adib Đozić i Mr.sc.Fatmir Alispahić, a moderator je bio mr.sc.Alija Mrkonjić i sam autor, profesor Mirsad Mustafić.

Glavni lik i narator u romanu „Meliha“ je devetnaestogodišnji šehid Feriz, koji je skupa sa svojim ocem Muhamedom streljan od strane srpskog agresora za vrijeme egzodusa Bošnjaka u Podrinju, između 1992. i 1995.godine. Feriz nije izmišljeni lik i sinonim je za sve stradalnike, ali i za Bošnjake koji su preživjeli rat.

Autor Mustafić kazao je da ovaj roman izdvaja jer je pisan u povodu obilježavanja dvadesete godišnjice od genocida u Srebrenici.
– Takođe, izdvajam ovaj roman jer je pisan o ljubavi u ratu, ali sa antiratnom porukom. Meliha je roman koji nema poziva na osvetu, u njemu ljubav pobjeđuje smrt i agresora, kazao je na kraju promocije, autor Mustafić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*