Zlatna medalja za hor Lege Artis na „Majskim horskim svečanostima“ u Bijeljini

Mješoviti hor „Lege Artis“ iz Tuzle nastupio je tokom vikenda na jednom od najreferentnijih horskih takmičarskih festivala u regiji, „Majskim horskim svečanostima“ u Bijeljini.

Tuzlanski hor takmičio se u kategoriji mješovitih horova, zajedno sa još petnaest ansambala iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

Horove je ocjenjivao eminentni žiri sastavljen od muzičkih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i regije i odlučio da mješoviti hor Lege Artis svojim nastupom zaslužuje zlatnu medalju.

„Vrlo smo ponosni što smo na jednom značajnom takmičenju horova, kakvo jesu „Majske horske svečanosti“ osvojili zlatnu medalju. Mješoviti hor Lege Artis zasnovan je na ljubavi i ogrmnom entuzijazmu, a s druge strane radimo vrlo ozbiljno, rame uz rame, sa ansamblima koje sačinjavaju muzički profesionalci. Nastupiti pred sjajnim žirijem i osvojiti zlatnu medalju za nas je motivacija više, da i u nastavku radimo kvalitetno na promociji horskog pjevanja i da se trudimo da horska muzika dobije mjesto koje joj i pripada“ – kazao je Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac hora „Lege Artis“.

Mješoviti hor „Lege Artis“ predstavio se u Bijeljini vrlo zahtjevnim programom horske muzike, djelima Orlanda di Lassa, Ola Gjeila, Vladimira Berdovića, Rogera Emersona i drugih.

Zlatna medalja za ovaj hor sjajna je uvertira za novo izdanje Međunarodnog horskog šampionata „Lege Artis“, koji će i ove godine od 6. do 9. juna u Tuzli okupiti horske ansamble iz cijele Evrope i koji će se boriti za grad prix ovog šampionata.

Lege Artis

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*