default

Eko-ronilačka grupa invalida na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

U subotu je na jezerima u Beloj Crkvi u Srbiji održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti KPA“Bela Crkva“, a pod pokroviteljstvom Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije. Osim klubova iz Srbije učešće su uzeli i klubovi iz Bosne i Hercegovine, a među njima i članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

U ekipnom plasmanu najuspješniji su bili takmičari kluba “Svet ronjenja” iz Pančeva sa 248 bodova. Drugo mjesto su zauzeli domaćini iz KPA Bela Crkva sa 214 bodova, dok su takmičari Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca sa 169 boda zauzeli 3.mjesto.

U ukupnom plasmanu u kategoriji Kompakt aparata 1.mjesto sa 124 boda je osvojio Aleksandar Pejčić (KPA Bela Crkva), 2. mjesto sa 86 bodova je osvojio Faruk Kahrić (Eko-ronilačka grupe invalida) i 3.mjesto sa 76 bodova je osvojio  Marko Obradović (KPA Bela Crkva).

„Mi se već dugi niz godina bavimo podvodnom fotografijom i ono što nas raduje je da u zadnje vrijeme naši mladi članovi ostvaruju sve bolje rezultate, kako u podvodnoj fotografiji tako i u podvodnom streljaštvu i podvodnim vještinama. Poziv je svim mladima koji su zainteresovani za ronjenje da nam se jave i zavire u čaroban svijet ispod površine vode“ kažu iz Eko-ronilačke grupe invalida.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*