(Video) Provode se opsežne istražne radnje u vezi sa ubistvima žene (34) i njeno dvoje djece u Tuzli

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom  stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje  dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim  dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

Dakle, u toku su brojne istražne radnje i  prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.  Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza,  koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva,  raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije.

Obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost, saopštili su iz Tužilaštva TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*