Na području Tuzlanskog kantona regionalne ceste u korektnom stanju

U toku je rekonstrukcija, rehabilitacija i sanacija ceste R 460 Gračanica – Srnice, a investitor je JU Direkcija regionalnih cesta TK-a. Za ovaj projekat izdvojeno je 550 000 KM, a radi se o nastavku rekonstrukcije iz 2022. godine.

Trenutno se izvode radovi na putevima u Teočaku, Gornjoj i Donjoj Orahovici, Prokosovićima, te na regionalnoj cesti Lukavac – Vijenac – Banovići.

Direktor Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Zijad Omerčić za Fenu je kazao da su regionalne ceste u korektnom stanju na području Tuzlanskog kantona.

– Radi se o nastavku rekonstrukcije iz 2022. godine na lokalitetu Ormanica – Gradačac, putni pravac prema Srnicama Donjim gdje je do sad urađeno 1110 metara. Vrijednost projekta tada je bila milion konvertibilnih maraka. Završen je projekat rehabilitacije na lokaciji Bašigovci – istakao je Omerčić.

Navodi kako Direkcija regionalnih cesta za ovu godinu ima na raspolaganju osam miliona konvertibilnih maraka za rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju cesta te da očekuju u toku godine visok stepen realizacije saobraćajnih projekata.

Za projekat koji je započet 2022. godine, Vlada Tuzlanskog kantona je izdvojila finansijska sredstva u iznosu većem od dva miliona konvertibilnih maraka kako bi pomogla u sanaciji lokalnih cesta.

federalna.ba/Fena

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*