(VIDEO) Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla Nataša Perić sumirala sjednicu održanu 30.05.2024.

Gradsko vijeće Tuzla danas je usvojilo Odluku o kandidovanju projekata u program javnih investicija FBiH 2025-2027. godine. Grad Tuzla kandidovano je dvanaest projekata.

Među njima su Izgradnja 5 rezervoara i 17 pumpnih stanica za potrebe vodosnabdijevanja sjevernih rubnih naselja u Gradu Tuzli, Projekat rekonstrukcije magistralnog vrelovoda grada Tuzla od Siporexa do Miladija, faza II i Projekat rekonstrukcije magistralnog vrelovoda grada Tuzla od Miladija do Livnice, potom, projekti proširenja mreže daljinskog grijanja grada Tuzla u dijelu mjesne zajednice Mosnik te naseljima Šićki Brod-Plane i Šići, Proširenje primarne selekcije otpada na sva domaćinstva u Tuzli, Sanacija školjke i pripadajuće infrastructure prvog jezera kompleksa Panonskih jezera sa sanacijom otpadnih voda, Izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj i Projekat poboljšanja energetske efikasnosti na centralnom objektu JZNU Dom zdravlja Tuzla i Mikrostanice kroz sanaciju krova, zamjenu stolarije, utopljavanje objekta te nabavku i ugradnju fotonaponskih panela. Vijećnici su usvojili i Odluku o usvajanju konačne rang liste kandidata za izdavanje u zakup stanova u vlasništvu Grada Tuzla i stanova nad kojima Grad Tuzla ima pravo raspolaganja.

Prema riječima Amele Zaimović, predsjednice Komisije za stambena pitanja Gradskog vijeća Tuzla, radi se o 11 stanova.

Vijećnici su primili k znanju i Informaciju o aktivnostima radnog tima za izradu analize i plana aktivnosti za realizaciju izgradnje javne garaže u kompleksu UKC-a Tuzla. a usvojeni su i izvještaji o radu I poslovanju JP Gradska veterinarska stanica, RPC Tuzla – Inkubator Lipnica i JU Gradski stadion Tušanj, za 2023. godinu.

Sjednicu je u izjavi sumirala, Nataša Perić, predsjedavajuća Gradksog vijeća Tuzla.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*