Dan žalosti i kolektivna dženaza u Kalesiji: Džemal Manjić (30) je ubijen u Šekovićima, pronaći će smiraj nakon 32 godine

U Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju Memići – Gornja Kalesija danas će biti klanjana kolektivna dženaza i obavljen ukop jedne žrtve. Tridesetogodišnji Džemal Manjić ubijen je 1992. godine u Šekovićima i nakon 32 godine pronaći će svoj smiraj.

Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su na lokalitetu Pelemiši, općina Šekovići, u avgustu 2004. godine. Članovi porodice žrtvu su identificirali 20 godina kasnije, tačnije u januaru 2024. godine, kada su konačno smogli snage da pristupe zvaničnoj proceduri identifikacije te da daju svoj pristanak za ukop žrtve.

Ispraćaj tabuta ispred Komemorativnog centra u Tuzli planiran je za 13:30 sati dok će se kolektivna dženaza klanjati u 15 sati u Memorijalnom kompleksu u Gornjoj Kalesiji, saopćio je Institut za nestale osobe.

U Kalesiji je danas proglašen Dan žalosti.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

N1


Jedan komentar

  1. Nice blog here Also your site loads up very fast What host are you using Can I get your affiliate link to your host I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*