ZZO TK:Počinje registracija na Portal Pacijent “Moje zdravlje”

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona od danas kreće sa portalom Portal Pacijent “Moje zdravlje”. Radi se o strateškom projektu i finalizaciji procesa i servisa u implementaciji integrisanog zdravstvenog informacionog sistema. Jedan od ključnih elemenata ovog servisa je što se sada pacijenti aktivno uključuju i postaju dio digitalne transformacije zdravstvenog sistema. Putem portala građani će imati elektronski pristup podacima iz zdravstvenog kartona i uvid u medicinsku dokumentaciju.

Digitalni karton će uveliko olakšati pacijentima u liječenju i ostvarivanju prava budući da će biti omogućen uvid u medicinsku dokumentaciju, nalaze, uputnice, ali i termine naručivanja za specijalističke preglede.
Individualnim pristupom, portal e-Pacijent pruža pristup ortopedskim pomagalima, radiološkim procedurama CT, MR i Oftalmologije, te uvid u laboratorijske nalaze.

Neće više biti klasičnih papirnih uputnica, nema nepotrebnih odlazaka ljekarima i stvaranja gužvi. Od sada će pacijenti za sebe ili članove porodice imati pristup nalazima, ortopedskim pomagalima, kao i laboratorijskim nalazima.
Kroz Portal Pacijent, pacijenti će imati i pristup e-Uputnicama gdje će u svakom momentu moći povjeriti da li su naručeni na snimanje, u koju ustanovu i u koje vrijeme.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*