Bećirović u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravit će 3. i 4. juna u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj, gdje će razgovarati s najvišim zvaničnicima te zemlje.

Bećirovića će primiti kralj Viljem-Aleksander u kraljevskoj rezidenciji u Hagu.

Razgovarat će i s premijerom Markom Ruteom u zgradi Vlade Nizozemske, a riječ je o drugom sastanku predsjedavajućeg Bećirovića s premijerom Rutteom u proteklih pet mjeseci.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH susrest će i s predsjednikom Senata Nizozemske Janom Antonijem Brujnom i predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Martinom Bosmom.

Tokom zvanične posjete Nizozemskoj, Bećirović će razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje u svim oblastima, posebno na polju ekonomije, kao i evropskom i evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Posjeta Nizozemskoj uslijedit će nakon što je predsjedavajući Bećirović 23. maja u Njujorku prisustvovao sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj je usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995. godine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*