Gradonačelnik Lugavić podržao mlade poduzetnike

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je obuci za mlade poduzetnike, održanoj u petak, u Domu mladih u Tuzli, podržavajući njihova nastojanja u jačanju poduzetničkih vještina. Obuka,koja je okupila veliki broj zainteresiranih mladih osoba iz Tuzle, ima za cilj osnaživanje mladih za pokretanje vlastitih poslovnih poduhvata.

Gradonačelnik Lugavić je naglasio da Grad Tuzla kontinuirano radi na unapređenju ambijenta za poduzetničko djelovanje i pokretanje poslovnih poduhvata. Istakao je dosadašnju uspješnu saradnju koja je donijela odlične rezultate u pružanju podrške mladima i svim zainteresovanim osobama u pokretanju i razvoju biznisa, te će Grad nastaviti podržavati realizaciju ovog, ali i drugih projekata koji doprinose osnivanju samoodrživih biznisa, s ciljem stvaranja konkurentnog tržišta rada.

Nakon završetka obuke, uslijediće proces ocjene projektnih prijedloga, gdje će najuspješniji kandidati dobiti bespovratnu finansijsku podršku za registraciju poslovnog subjekta. Tokom 2023. godine, ovaj program je omogućio registraciju 22 poslovna subjekta, što svjedoči o uspješnosti i značaju ove inicijative za razvoj lokalne ekonomije i poduzetništva među mladima u Tuzli.

Ovaj program predstavlja novi ciklus podrške poduzetništvu mladih kroz dodjelu bespovratne finansijske podrške, realizovan u skladu sa Ugovorom o partnerstvu između Grada Tuzle, Investicijske Fondacije Impakt, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kanton i JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Investicijska Fondacija Impakt će nastaviti s realizacijom poduzetničke obuke, jačajući vještine mladih i omogućavajući im da svoje inovativne ideje pretvore u uspješne poslovne poduhvate, što će dodatno osnažiti poduzetnički duh u Tuzli.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*