FHMZ: Narednih dana temperature iznad 30 stepeni

Na krajnjem sjeveru Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano, dok po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo 10; Široki Brijeg, Sokolac 12; Livno, Srebrenica 13; Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 14; Banja Luka, Zvornik 15; Bihać, Prijedor, Trebinje, Tuzla 16; Gradačac, Mostar 17; Bijeljina, Neum 18.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u sjevernim područjima Bosne dio prijepodneva preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 24 °C.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 stepeni.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

U petak također sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a dnevna od 27 do 33 stepena.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*