Sarajevo, BiH - 16. maj 2024.: Sergej Barbarez, selektor fudbalske "A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je u četvrtak spisak igrača na koje će računati u dvije junske prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Nogometaši BiH večeras protiv aktuelnih evropskih prvaka

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Empoliju igra prijateljski meč sa selekcijom Italije.

Nakon poraza u meču s Engleskom prije nekoliko dana, bit će ovo još jedna prilika za podmlađeni bh. tim da se pokaže u što boljem svjetlu protiv jedne od najboljih reprezentacija Evrope i branitelja naslova kojem će ovo biti “generalka” uoči početka Eura u Njemačkoj.

Selektor Sergej Barbarez, koji je u svom debiju naišao na probleme sa sastavljanjem najboljeg tima zbog izostanka nekoliko pozvanih igrača kao i oproštaja nekolicine dotadašnjih standardnih reprezentativaca, u Italiji je ostao bez još dvojice nogometaša. No, vjeruje da ima dovoljan broj kvalitetnih igrača da se dostojno suprotstave evropskom prvaku.

  • Imali smo par dana da razmislimo o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovdje. Izgubili smo dva igrača zbog povreda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu. Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima italijanske reprezentacije. Jedna atraktivna ekipa koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik – rekao je Barbarez na pres-konferenciji uoči utakmice.

Ermedin Demirović, koji će i večeras predvoditi napad bh. selekcije, ističe kako u Italiju nisu došli “turistički” nego da odigraju najbolje što znaju.

  • Italija je jedna od najboljih evropskih reprezentacija i aktuelni evropski prvak. Tako da su oni favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat. Mi nismo ovdje došli turistički, pokušaćemo da odigramo najbolje što znamo – istakao je napadač bh. tima koji je u meču s Engleskom nosio kapitensku traku.

Utakmica Italija – Bosna i Hercegovina na programu je od 20.45 sati na stadionu “Carlo Castellani” u Empoliju. Meč će suditi Kipranin Chrysovalantis Theouli.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*