U organizaciji Gimnastičkog kluba Salto održani “Tuzlanski dani gimnastike”

Proteklog vikenda, sportska dvorana u Tuzli bila je poprište spektakularnog događaja, poznatog kao “Tuzlanski dani gimnastike” u organizaciji Gimnastičkog kluba Salto iz Tuzle.

Ovo prestižno takmičenje privuklo je preko 200 takmičara iz 12 različitih klubova širom Bosne i Hercegovine, što ga čini jednim od najznačajnijih okupljanja mladih gimnastičkih talenata u Bosni i Hercegovini.Takmičari su se nadmetali u nekoliko disciplina koje su obuhvatile preskok, dvovisinski razboj, greda i parter, pokazujući izuzetnu tehničku vještinu i umjetničku izvedbu. Preskok je privukao posebnu pažnju zahvaljujući eksplozivnim i preciznim skokovima, dok je dvovisinski razboj očarao publiku dinamičnim vještinama na visokoj i niskoj šipci. Na gredi, gimnastičari su pokazali izvanrednu koncentraciju i ravnotežu, a na parteru su predstavili kombinaciju akrobatskih elemenata snage, fleksibilnosti i gracioznosti.Takmičari i takmičarke dali su svoj maksimum kako bi impresionirali sudije i osvojili vrijedne medalje. Atmosfera u dvorani bila je odlična, s brojnim navijačima i porodicama koji su bodrili svoje favorite, dodajući tako dodatni naboj cijelom događaju.Organizatori su izrazili zadovoljstvo s visokim odazivom i kvalitetom izvedbi, naglašavajući kako “Tuzlanski dani gimnastike” ne samo da promoviraju gimnastički sport, već i pružaju mladim sportašima platformu za razvoj i usavršavanje njihovih vještina. Ovogodišnji turnir također je bio prilika za razmjenu iskustava i znanja među trenerima i sudionicima, što je dodatno doprinijelo atmosferi zajedništva i sportskog duha.

Uz podršku lokalnih sponzora i velikog truda organizacijskog tima, “Tuzlanski dani gimnastike” još jednom su potvrdili svoj status kao ključni događaj u sportskom kalendaru Bosne i Hercegovine, s obećanjima da će sljedeća izdanja biti još veća i bolja.

Iz Gimnastičkog kluba Salto su iskazali svoju duboku zahvalnost svim gostima, roditeljima i svima koji su svojim prisustvom i podrškom uveličali ovogodišnje izdanje Tuzlanskih dana gimnastike.

”Vaše ohrabrenje i entuzijazam značajno su doprinijeli atmosferi događaja, stvarajući poticajno okruženje u kojem su svi takmičari mogli pokazati najbolje od svojih vještina. Svjesni smo koliko vaša podrška znači mladim sportistima i cijenimo svaki trenutak koji ste proveli bodreći ih. Radujemo se ponovnom susretu iduće godine. Već sada marljivo radimo na pripremama kako bismo sljedeći Tuzlanski dani gimnastike učinili još većim i boljim. Obećavamo da će sljedeće izdanje biti još spektakularnije i izazovnije, a nadamo se da ćete i vi biti dio te sportske fešte koja nas čeka. Vidimo se sljedeće godine, spremni za nove uspjehe i nezaboravne trenutke!”, poručili su iz ovog gimnastičkog kluba.

Klubovi učesnici:

  • Gk Salto Tuzla
  • Gk Salto Laktaši
  • Gk Bosna Sarajevo
  • Gk Sarajevo Sarajevo
  • Gk Spartak Banja Luka
  • Gk Astera Brod
  • Gk Lider Prijedor
  • Gk Sarah Cazin
  • Gk Zvjezdice Konjic
  • Gk Make a move Mostar
  • Gk Winner Zenica
  • Gk Olimp Doboj

REZULTATI:

POJEDINIČNI PLASMANI:

DJEVOJČICE:

MLAĐE JUNIORKE- 2. MJESTO AJLA BABJIĆ

DJEČACI:

MLAĐI JUNIORI- 1. MJESTO FARIS JAHIĆ

KADETI- 1. MJESTO IVANO VILUŠIĆ

STARIJI DJEČACI- HARUN ŠABIĆ 2. MJESTO

MLAĐI DJEČACI -1. SKENDER KARAMEHMEDOVIĆ

                              2. EREN ZEČEVIĆ

                              3. HASAN HADŽIĆ

EKIPNI PLASMANI:

DJEVOJČICE:

MLAĐE KADETKINJE-3.MJESTO U SASTAVU:

  1. AYLIN    ZULIĆ
  2. AJLA       ALAGIĆ
  3. DENA     BULJUGIJA
  4. AJLA      BALUKOVIĆ
  5. EJNA      HASANOVIĆ
  6. ANTEA  TANASILOVIĆ
  7. EMA      KARIĆ
  8. ESMA    MORIĆ
  9. AJŠA      SINANOVIĆ
  10. INGA     SMAJLOVIĆ

DJEČACI:

MLAĐI DJEČACI-1. MJESTO U SASTAVU:

  1. SKENDER KARAMEHMEDOVIĆ
  2. EREN ZEČEVIĆ
  3. HASAN HADŽIĆ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*