Određena mjera jednomjesečnog pritvora za Elvisa Selimovića (42) iz Tuzle

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Elvisa Selimovića (42) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je  u sticaju počinio krivična djela nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ugrožavanje sigurnosti.


Selimović je osumnjičen da je u Tuzli 8. juna 2024. godine naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem  u alkoholisanom stanju ugrožavao mir građana i pri tome pričinio štetu na jednom servisu za automobile, jednom automobilu  a načinom vožnje automobila po gradu ugrožavao druge učesnike u saobraćaju. Također,  osumnjičen je i da se oglušio o jasne naredbe policijskih službenika prilikom njihove intervencije po prijavi građana, te je  bježao i prijetio policajcima, a dan prije ovih događaja je koristeći viber uputio ozbiljne prijetnje jednom  muškarcu i njegovoj supruzi.


Osumnjičenog su tokom iste noći lišili slobode  pripadnici Jednice policije za specijalnu podršku MUP-a TK.Istražiteljii Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili uviđaj na terenu, potrebne pretrese, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičenog predali u nadležnost Tužilaštva.


Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Selimovića.


Istraga je u toku, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*