(VIDEO) Održan Simpozij “Izazovi u energetici – put u sigurnu budućnost” ENTIRES 2024.

Simpozij “Izazovi u energetici-put u sigurnu budućnost” ENTIRES 2024. Organizovao je Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Dr. sci. Sandira Eljšan, voditeljica Odsjeka energetsko mašinstvo i termofluidni inžinjering na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli kaže su organizovali Simpozij kako bi povezali naš Univerzitet, mala I srednja preduzeća – industriju I vladine I nevladine organizacije te kako bi pozvali studente da vide gdje smo mi u oblasti energetike.

Simpoziju je prisustvovao I Vedran Lakić, ministar Federalnog ministarstva energije, rudarstva I industrije, koji  smatra da je organizacija ovakvih događaja izuzetno važna s obzirom na trenutak u kojem se nalazi BiH.

“Energetski problemi, energetska tranzicija koja je pred nama, zahtijeva da  svo stanovništvo bude uključeno u proces, ali isto tako I kvalitetno informisano. Danas je akademska zajednica ta koja je organizovala ovaj skup I to smatram dodatnom vrijednošću”, istakao je ministar Lakić

Simpozij  “Izazovi u energetici-put u sigurnu budućnost” ENTIRES 2024. organizovan je  u okviru 29. Ljetnog univerziteta u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*