Udes u Lukavcu: Pijan, bez vozačke i neregistrovan udario u policijski auto

Četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak u Lukavcu.

Teže su povrijeđeni 21-godišnji policajac, 28-godišnjak koji je vozio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole te njegov suvozač koji je maloljetno lice.

„Dana, 21.06.2024.godine oko 21.50 sati na regionalnom putu R-471 u mjestu Mosorovac, grad Lukavac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. “Opel Corsa” kojim je upravljao K.A., rođen 1996.godine nastanjen na području grada Lukavac i pmv. “Škoda” vlasništvo Uprave policije MUP-a TK, kojim je upravljao E.M., rođen 2003. godine, policijski službenik PS Lukavac. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, vozač E.M. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na Klinici za ortopediju JZU UKC-a Tuzla, dok je vozač K.A. zadobio lake tjelesne povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju JZU UKC-a Tuzla. Takođe u navedenoj saobraćajnoj nezgodi, suvozač iz pmv. “Škoda” M.S., rođen 1970. godine, policijski službenik PS Lukavac, je zadobio lake tjelesne povrede, dok je maloljetni saputnik iz pmv. “Opel Corsa” zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na Klinici za ortopediju JZU UKC Tuzla gdje je zadržan na daljem liječenju“, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio vršenjem uviđaja kojeg su izvršili policijski službenici PU Lukavac, uz prisustvo potrebnih ovlaštenih lica.

„Izvršenim alkotestiranjem kod vozača K.A. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,77 promila, dok kod E.M. nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, provjerama je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju pmv. “Opel Corsa”, te da je K.A. upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilima “B” kategorije. U toku je daljnji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode“, naveli su iz policije.

(Vijesti.ba/RTV7)

Jedan komentar

  1. I just could not leave your web site before suggesting that I really enjoyed the standard information a person supply to your visitors Is gonna be again steadily in order to check up on new posts

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*