Izrael nastavio napade na Pojas Gaze

Više palestinskih žrtava prijavljeno je u nedjelju dok su izraelske snage nastavile s napadima na Pojas Gaze, objavila je novinska agencija Wafa.

Izraelski avioni bombardovali su područja, uključujući kuću u naselju Tal Al-Sultan u Rafahu, u južnom Pojasu Gaze, kao i obližnji trg Shuhada al-Shati u izbjegličkom kampu al-Shati u gradu Gaza.

Vojska je digla u zrak niz stambenih zgrada u gradu Al-Mughraqa, sjeverno od kampa Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze.

Palestinci u blokiranoj enklavi obilježavaju praznik Kurban-bajram uprkos nasilju i razaranju kojem su izloženi.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Više od 37.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine, podaci su Ministarstva zdravlja u Gazi.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

(BHRT/RTV7)

Jedan komentar

  1. Its like you read my mind You appear to know so much about this like you wrote the book in it or something I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit but other than that this is fantastic blog A great read Ill certainly be back

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*