Salkić podnosi deklaraciju u NSRS o osudi genocida u Srebrenici

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić organizirao je danas radno-konsultativni sastanak sa poslanicima koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS i delegatima u Vijeću naroda RS, na kojem se govorilo o aktuelnim problemima sa kojim se u ovome entitetu susreću Bošnjaci i Hrvati, prenosi novinska agencija Patria.

Salkić je upoznao je poslanike i delegate sa narastajućom diskriminacijom koja se provodi u obrazovnom sistemu, a koja je generirana od strane vladajućih struktura kojima rukovodi SNSD.

Ukazao je na činjenicu da se Bošnjacima u bh. entitetu RS uskraćuje pravo na maternji bosanski jezik, kao jedno od osnovnih ljudskih prava. Istaknuto je da se posljednjih sedmica provodi ozbiljna opstrukcija rada kabineta potpredsjednika bh. entiteta RS i sprječavanje njegovog funkcionisanja.

O tim problemima, narednih dana bit će informisane sve relevantne domaće i međunarodne institucije. Salkić je najavio podnošenje deklaracije kojom će zatražiti od poslanika RS da osude genocid u Srebrenici, saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*